WordPress och blogga

WordPress och blogga

Under 2003 så lanserade WordPress ett system för bloggning, efter att tidigare erbjudit möjligheten att skapa egna hemsidor och webbshoppar i drygt 15 år. Just WordPress är en av de mesta använda programvarorna för att hjälpa helt vanliga “Svenssons” att skapa sig sin egen webbsida, onlineshop eller skriva bloggar. Anledningen till att många väljer WordPress är att de finns många riktigt bra fördelar helt enkelt. Vill man börja blogga så systemet perfekt för sig!

Användarvänligt

Ett så kallat CMS (Content Management System) som WordPress är ser till att man kan uppdatera information, text, bilder och länkar utan några som helst kunskaper av att koda. Därför är det heller inga problem att skapa blogginlägg eller att antingen man själv eller annan anställd i företaget kan uppdatera webbsidan kontinuerligt utan att vända sig till en webbdesigner för att genomföra uppdateringen. Det är enkelt att lära sig grunderna i WordPress och på så sett kan i princip vem som helst komplettera med nya uppgifter på sidan online. 

Starta en blogg i WordPress

För att starta en blogg i WordPress finns det några saker som man bör göra. Själva starten av bloggen är inte svårt, men det finns en checklista man behöver följa för att få sin blogg så optimal som möjligt.

Starta en blogg i WordPress

Skaffa ett webbhotell – För att komma igång med sin blogg behövs ett webbhotell i WordPress. Sedan är det en stor fördel att ha ett bra domännamn eftersom namnet på domänen kommer att bli sin webbadress till bloggen. Sociala medier – Något som är mycket viktigt för en bloggare är att synas och då är sociala medierna Facebook, Twitter och Pintrest bra att ha. Skaffa sidor och konto på dessa medier. Nätverk – Det gäller att se till att man snabbt skaffar sig ett nätverk och på så sätt få goda råd och tips av andra bloggar. Detta samtidigt som man får hjälp att sprida sin egen blogg online.

Snygg design – Att ha en snygg design på sin blogg är a och o. Hos WordPress har du fler tusen mallar eller teman att välja och vraka mellan. Med några klick så har man en snygg och tilltalande design på sin blogg.  Plugins – Alla de bloggar som skapas i WordPress har några plugins installerade och är mini tilläggsfiler som har till uppgift att lägga till funktioner på bloggen. Ett exempel på plugin är en pop up-fönster som integrerar de sociala medier man har valt att använda sig av. Länka bloggen – För att man ska få en hög rankning på Google gäller det att det finns länkar till sin blogg. Försök att samarbeta med andra bloggare, företag eller liknande så att man kan göra ett länkutbyte. Vilket alla vinner på! Nyhetsbrev – Vill man öka antalet läsare till sin blogg är det smart att låta läsarna anmäla sig till att få ett utskick på mejl med sin blogg. Ett lätt och smidigt sätt att få återkommande läsare till sin blogg.

WordPress – En populär plattform

Det finns inte någon speciell anledning till att inte göra som alla andra och inte använda WordPress. Systemet är populärt och framför allt en välrekommenderad plattform av miljontals användare världen över. Detta tack vare att WordPress ger en stor frihet och låter sig skapa just det man vill ha på ett smidigt sätt.