Förbättra din blogg

Man kan skriva fantastiska inlägg, men om man inte följer vissa regler, ska man aldrig bli en framgångsrik bloggare. Man ska komma ihåg att blogg är som ett litet företag. Det är bloggarens ansvar att skaffa sig nya kunder eller rättare sagt läsare, kunna “sälja” sina inlägg och marknadsföra bloggen för att vara synlig för de potentiella läsarna. Om man utvecklar sin affärsidé och ändrar lite inställning till mer “säljande”, kan det drastiskt förbättra resultaten.

Vad behöver man göra för att förbättra sin blogg?

Det finns oändliga antal saker man kan förbättra på sin blogg. Man ska kunna balansera dem och se till att kvalitet förblir på högsta möjliga nivån. Det första och viktigaste råd är att hitta sin stil och hålla sig vid den. Det gör att själv om man ändrar plattformen, design på bloggen och själv går vidare till andra ämnen, ska man behålla sina läsare då de gillar bloggarens skrivstil och personlighet mer än ämnen som personen skriver om. Det är också fallet att många bloggare börjar skriva i sin niche. Då ska man se till att en sådan blogg ska ses av de intresserade. Man kan reklamera den på olika sätt för att skaffa sig första läsare. När man skriver goda, engagerande inlägg, ska antalet av människor som läser bloggen säkert öka gradvis. Det är så eftersom kvalitet är en av de viktigaste faktorer man ska passa på när man leder sin blogg. Konkurrens är väldigt stor på denna marknad som avgör att om man börjar inte bry sig och skriver artiklar utan att lägga märke till detaljer, då kan man väldigt snabbt se det.

Som sagt tidigare, varje blogginlägg ska följa vissa regler. Inläggen måste vara intressanta och engagerande. Ett bra råd är att försöka läsa det som man har skrivit. Om man själv inte skulle vilja läsa det, varför skulle göra det andra? Själv om de flesta läsare inte kan berätta varför ett inlägg inte är av bra kvalitet, kan de snabbt märka det och blir uttråkade efter själva inledningen.

Vad som ska undvikas?

Nästan varje bloggare skriver en blogg av sitt intresse för ett givet ämne. Det är helt förståeligt att med tiden börjar man tänka om att skaffa sig lite extra pengar från skrivande. Det gör att man säljer reklamplats på sin blogg utan reflektion. Man ska komma ihåg att reklam är en av de mest irriterande saker för en läsare och de är inte alltid är värda sin pris. Man börjar läsa ett inlägg, blir mer och mer intresserad och helt plötsligt någon annons dyker upp på sidan. Ganska ofta sådana annonser har något ljud i bakgrund. Det gör att med tiden börjar man undvika sådana bloggar trots att man gillar dem. Det är själv värre när det är läsarens första besök på bloggen. När man har överdrivit och sålt hela reklamplats på sidan, blir man helt enkelt attackerad av olika slags annonser. Det finns flera möjligheter att tjäna bra på bloggen än att sälja reklamplats sådana som sponsrade artiklar etc. Det kan vara en mycket bättre idé som inte ska skrämma bort potentiella kunder.