Det finns pengar att tjäna som bloggare

Många undrar om det verkligen går att leva på att varainfluencer, vart och hur kommer pengarna in?

Och kommer det verkligen inpengar? Ofta blir stora och framgångsrika bloggare ifrågasatta när de säger hurmycket pengar de verkligen tjänar på att vara influencer.

Ge varumärkesbyggandet tid

 I ett blogginlägg för några år sedan så svarade en avSverigest mest populära, träning- och livsstilsinriktadebloggare Ida Warg en läsare som undrade om man kan tjänanågot som bloggare. Ida Warg berättade då att hon inte tjänade ett öre deförsta fyra-fem åren hon bloggade, hon gjorde det enbart för att hon älskadeatt hjälpa andra. Men efter det började pengarna rulla in sedan hennes bloggvuxit enormt.Det hon rekommenderar är att starta en blogg och någon annanprofil i sociala medier för att på så sätt börja bygga upp sitt varumärke. Detska vara något genuint och inte skandalmässigt eftersom det då är svårare attfå företag som vill förknippas med skandaler. Bästa är om man verkligen brinnerför det man gör. Själv arbetade hon heltid som mediesäljare och även somdanslärare och PT under tiden som hon byggde upp sin blogg och sitt varumärke.Hon hade en ambition att en dag kunna lyckas leva helt på sina sociala medieroch det lyckades hon med. Warg skriver att hon jobbade alla vakna timmar alladagar i veckan men att det var värt det.

Kenza ilsknade till

 Bloggaren Kenza är en annan som agerat efter anklagelser omatt de ljuger om siffror och pengar. I ett välkänt inlägg kallat “Suck in this”redan år 2010 så bevisade hon att hon då drog in 200.000 kronor i månaden påsin blogg genom det hon tjänar på annonser utifrån hur stor trafik hongenererar.Hon säger att hon gjorde det av två anledningar, att bevisaatt anklagelserna var fel och för att hon var trött på att hon och andra storabloggare bara sågs som “oseriösa småfjortisar som ljuger”. Bakgrunden till inlägget var en artikel där ett av företagensom betalade Kenza, Tailsweep, berättade att de betalade uppemot 200.000 imånaden till henne. Då kom en massa anonyma kommentarer från såna som kalladesig “ekonomer” och “livserfarna män”. En del kommentarer löd “Ja vissa vet ju verkligen hur manljuger och blåser upp siffror”, “Det finns ingen chans att dessa småtjejertjänar så mycket pengar. Rent skitsnack!” och “Det är lögner helt enkelt attman tjänar stora pengar på att blogga. Trams-siffror”. Kenza surnade till och lade ut sin senaste faktura till justföretaget Tailsweep för en månads annonser på bloggen, fakturan bekräftadesumman och kritikerna tystnade även om det var tillfälligt.

Kenza ilsknade till

Det gäller dock att känna till lagen om man planerar att börja en karriär som influencer. För det första måste det alltid framgå att det är reklam eller ett betalt inlägg. Därför måste man skriva till exempel “inlägget är sponsrat av” eller “i samarbete med” eller rent ut att det är en annons.