Mest kända hashtags genom tiderna

Hashtags används idag flitigt på sociala medier för att lyckas nå ut med en åsikt eller för att lyckas få många likes på en bild som man nyligen har lagt ut. Det är även många företag som använder sig av olika hastgags för att på så sätt kunna synas bättre så att fler personer ska veta om att företaget existerar och då bli intresserade av vad de erbjuder.

Mest kända hashtags genom tiderna

Det finns många fördelar med att använda sig av hashtags där den största fördelen av dem alla är att man har chansen att bli mer synlig men hur började egentligen allt med hashtags? Den första hashtaggen skapades av en teknolog vid namn Chris Messina som hade i åtanke att han ville börja använda hashtags på Twitter och hans första och även den första hashtagen på Twitter blev #barcamp, detta var augusti 2007. Tanken med hashtags var helt enelt att samla folk för samtal online vilket kunde vara svårt att göra innan uppkomsten av hashtags. Det blev snabbt en succé att använda hashtags och från 2009 har det funnits ett sökfält på Twitter som är till för att söka efter just olika hashtags. Det var starten och än idag använder folk olika hashtags när de vill nå ut till en större publik än enbart de egna följarna men vilka är egentligen de mest populära och bästa hashtaggarna? Då åtanken med att använda olika hashtags är att bli sedd så kan det vara bra att använda en hashtag som är populär men viktigt är såklart att välja en hashtag som är relevant till det som man vill nå ut med. Mest populära hashtags kan se lite olika ut beroende på vart man använder dem.


Twitter eller Instagram?

Några av de bästa hashtaggarna genom tiderna på Twitter är följande:
#Love
#Ico
#ethereum
#Blackhistorymonth
#Womensday
#BlackLivesMatter
#Tuesdaymotivation
#FollowFriday

Många av de populära hashtaggarna är sådana som används av många användare varje dag medans andra har varit viktiga för att nå ut med ett visst budskap och då varit större under en viss period. På Twitter handlar det ofta om att man vill nå ut med en åsikt och för att andra ska kunna se den så är det därför smart att använda sig av en hashtag i sin tweet. På så sätt kan det bli ett samtal vare sig det handlar om politik eller vad som egentligen hände i senaste avsnittet av någon serie.

Några av de bästa hashtaggarna genom tiderna på Instagram:
#Love
#instagood
#photooftheday
#tbt
#happy
#vsco
#like4like
#instadaily

Att använda hashtags på Instagram är viktigt för alla för att kunna nå ut med sina bilder men kanske främst för företag som befinner sig på Instagram. Som företagare på Instagram kan det också vara smart att ha en egen hashtag som exempelvis företagets namn.

Populära hashtags på Tumblr:
#lol
#art
#Typography
#Vintage
#Landscape

Tumblr är en plattform där man kan blogga där det också är möjligt att använda sig ut av olika relevanta hashtags. På så sätt kan man enklare nå ut med det man skrivit om så att andra hittar ens blogg.

Populära hashtags på Tumblr: