Jocke och Jockiboi

Som sexåring hamnade JockeLundell på vuxenpsyk efter en traumatisk händelse, han kommunicerade då genomsin nallebjörn.

Jocke Lundells svåra barndom hargett upphov till en bok med titeln Monster. Han blev under uppväxten kallad förjust Monster av sin mamma och det har format stora delar av hans liv. Med bokenförsökte han få någon slags upprättelse för sin barndom.Det var i realityserien på tv somhan, med sin Jonnas stöd, berättade om trauman från sin barndom. Han hade ettväldigt komplicerat förhållande till sin mamma. Det var först när han läste sinafiler från sina gamla psykologer som han insåg att han inte var psykiskt stördutan deprimerad. Dessa läkarutlåtandena hjälpte honom i processen att skapa sigen ny helhetsbild. Det var också då och där han förstod vem boven var, hansmamma.

Ett monster

Han menar att som barn litar man på sin mammaoch att man blir vad man blir skapad till. Monster, namnet på hanssjälvbiografi och det hans mamma kallade honom. I live-tv i samband med bokensrelease hösten 2017 så berättade han att han var ett väldigt ensamt barn ochatt han fortfarande har svårt att sova. Han har därför blivit utsattabarns förkämpe idag, och en av anledningarna till att han har så många följare.Utan att exponera sig själv så hade han aldrig kommit dit han är idag. Hans mörka barndom blev en del avhans styrka att kunna hjälpa andra. Det var även något han sa isamband med detta som gett andra människor styrka att tro på sig själv, “Jag ärinte så stark psykiskt som folk tror, men jag har en väldigt stark vilja. Jaggråter ofta och mår inte så bra, men jag ställer mig upp varje gång.”

Jockiboi död

 Så av den karaktären “Jockiboi”som han skapade 2010 när han var med i tv-programmet “Kungarna av Tylesand”finns inget kvar. Det var en provokativ och fiktiv karaktär han använde somskydd mot att släppa någon för nära.Jocke har i ett Instagram-inläggdödsförklarat den fiktiva karaktären Jockiboi. Han menar dock att han är gladatt han skapade Jockiboi eftersom utan honom hade han nog inte levt idag.Jockiboi tog var onåbar för andra att såra honom och Jockiboi kunde ta tag isånt som Joakim inte orkade med. Allt detta har idag lett till atthan är en av de mest populära influencers i Sverige. Han har visat sig sårbar,mänsklig och stark. I realityserien Jocke och Jonnahar de berättat om hur det är att klara kraven och pressen från alla följare såatt de hela tiden levererar bättre och bättre på Youtube. Dessutom förföljs deav en känsla av att aldrig riktigt vara ledig. Den känslan var så stark att deunder en period funderade på att lägga ner deras enormt populära kanal.

Jockiboi död

Även Jonna har där blottat sina känslor och det mörker hon i sin tur lever med som ger konsekvenser för deras äktenskap. Tv-showen bjöd på fler emotionella avsnitt, bland annat ett där Jocke bjudit in sin biologiska pappa på middag.