Fenomenet Jocke & Jonna

När Maktbarometern i september 2018 för andra året i radpresenterade vilka som har mest makt i sociala medier i Sverige så toppadeinfluencer-paret Jocke och Jonna igen.

Duon vars fulla namn är Joakim och JonnaLundell är överlägset störst både med sin Youtube-kanal och derasInstagram-konto. Deras konton har en enorm räckvidd, därmed betyder det att deockså har störst inflytande på social medier. Och inflytande betyder även makt.Organisationen Medieakademin är det som kartlägger de 30största kontona i sociala medier och rankar vilka som är störst på Instagram,Facebook, Youtube och Twitter. Det är inte bara influencers som återfinns påtopplistan utan även politiker och olika typer av kändisar. Kungen av Instagram var Joakim Lundells konto medan Jocke & Jonnaär det konto på Youtube som var mäktigast.

Mänskliga

Att Jocke och Jonna är populära är inte konstigt, de haralla framgångsfaktorer som behövs för att bli bra influencers. De är helt öppnamed det mesta som händer i deras liv, både bra och mindre bra säker. De är interädda att exponera sig. De är inte rädda för att göra bort sig. De har humor.De bråkar. De älskar. De är arga. De är glada. De gör misstag. De visar helt enkelt livet som det är, det är aldrig perfektutan går upp och ner. Jonna är aldrig rädd för att visa sitt finnigapms-ansikte på morgonen innan hon tar på smink, allt sånt som visar att de ärsom alla andra. Dessa egenskaper har gjort att de fått enormt många trognaföljare. Men de är också väldigt duktiga på att se sina följare och attinteragera med dem, de svarar ofta på kommentarer och så vidare. De får sinaföljare att känna sig uppmärksammade och sedda. Paret Lundell är heller inte rädda för att prova nya sakerutan visar stor nyfikenhet som speglar sig i deras poster och inspirerar derasfans. De har börjat göra en del 24-timmars sändningar live som lockat enormamängder tittare. Norrköpingsparet har alltid en massa på gång. De har bådaskrivit böcker, Jocke gör musik, de har köpt ett stort hus, de jagar spöken ochde lovade att sända live när deras första barn föds. De har låtit följarnakomma nära Jonna under hela graviditeten med allt vad den inneburit, som attföljarna är en del av deras familj.

Bröllopsbestyr i tv

Det var för övrigt vid Guldtubengalan 2016 när de vann prisför “Årets dolda kamera” som Joakim friade till Jonna. Därifrån kunde man sedanfölja alla förberedelser för bröllopet i realityserien “Jocke och Jonna i nödoch lust”. Den visades både på Viafree och TV3 play.De har under åren både meddelat att de gjort slut, att deska lägga ned sin Youtube-kanal och en del andra uppseendeväckande saker. Vadsom varit sant och inte har varit svårt att veta, för ibland är det svårt attlista ut om de är helt transparenta eller bara extremt smarta i sociala medier.Oavsett vilket så funkar det!

Bröllopsbestyr i tv